Në Maqedoni rritet qarkullimi i tregtisë me pakicë

Qarkullimi i Tregtisë në pakicë, në muajin qershor në krahasim me muajin e njëjtë të vitit të kaluar është rritur tregtia në pakicë të grupit të ushqimeve, pijeve dhe duhanit.Sipas të dhënave të më hershme nga Enti Shtetëror për Statistika, në grupin e tregtisë me pakicë të grupeve jo ushqimore, përveç naftës vlerësohet rritja për 9.3 për qind, ndërsa vlera reale 7.5 për qind.Në grupin e tregtisë me pakicë me vajrat e veturave, përsëri, qarkullimi vlerësohet se është rritur për 13.3 për qind, ndërsa zvogëlimi real është zvogëluar për 4.2…

Lexo më shumë..

DO TË HAPEN 980 BIZNESE ME PROGRAMIN PËR PUNËSIM 2018

Ministria e punës dhe politikës sociale, Agjencioni për punësim dhe UNDP kanë nënshkruar Marrëveshje për Programin vjetor për punësim 2018, e projektuar në 8.3 milionë dollar. Program është pjesë e Planit Operativ për punësim, ndërsa në fokus janë të rinjtë dhe kategoritë e prekura sociale. Me këtë program parashikohet hapja e 980 bizneseve të vogla, prej të cilëve, 50 të personave me pengesa, si dhe angazhimin e personave nga 45 deri në 50 komuna, të cilët do të ndihmojnë fëmijëve të moshës parashkollore, personave me pengesa dhe të moshuar.

Lexo më shumë..

Sot inaugurohet autostrada e re Demir Kapi – Smokvicë

Segmenti rrugor Demir Kapi-Smokvicë, që është pjesë e Autoudhës “Miqësia”, do të lëshohet sot në shfrytëzim.Në ceremoni do të merr pjesë kryeministri i vendit, Zoran Zaev..Përpos tij, të pranishëm do të jenë edhe përfaqësues të Drejtorisë për zgjerim të Bashkimit Evropian (BE), përfaqësues të lartë të delegacionit të BE-së në Shkup, anëtarë të Qeverisë, përfaqësues të Vetëqeverisjes lokale përmes së cilave kalon autoudha “Miqësia”Në autostradë duhet të ketë edhe dy pika pagesore, në Gjevgjeli dhe në Demir Kapi, për të cilat para një muaji u dha leje për ndërtim dhe…

Lexo më shumë..

Promovimi solemn i SUV modeleve të reja të Opeli-it në Shkup

Në promovimin solemn në City Holl në Shkup, në prezencën e një numri të madh gazetarësh, u prezantuan SUV modelet e reja të Opel-it: Crossland X, Mokka X и Grandland X. Krosoverët modern u prezantuan nga gazëtarët e automobilizmit: Krumisllav Barzov, Vlladimir Ristoviq, Agron Sulejman, Bllashko Veljanovski, Goran Antevski dhe Ljupço Mihajllovski, së bashku me Dragan Nenadoviq, drejtori i Opel-it për Serbi, Mal të Zi, Maqedoni, Shqipëri dhe Bullgari. Drejtori Dragan Nenadoviq shprehi kënaqësi të madhe për promovimin premierë të SUV modeleve në Maqedoni, si dhe për shkak të interesit…

Lexo më shumë..

E FRIKSHME, BRENDA 5 VITEVE EUROJA DO TË BËHET NJË GJË…

E frikshme, brenda 5 viteve euroja do të bëhet një gjë e të shkuarës Projekti evropian i monedhës së përbashkët është i destinuar të dështojë, tha analisti financiar gjerman Marc Friedrich për Sputnik. Ndërsa shefja e FMN Christine Lagarde këmbëngul në integrimin e mëtejshëm ekonomik të Eurozonës, objektivi real i Brukselit është kontrolli më i fortë mbi vendet anëtare të BE-së, që përbën asgjë më pak se një diktaturë, tha ai. “Askush nuk mund ta shpëtojë euron”, tha një analist në firmën këshillëdhënëse financiare Friedrich & Weik, duke shtuar se…

Lexo më shumë..

Telekomi i Maqedonisë me risi

Telekomi i Maqedonisë shfrytëzuesve të tyre të Smart dhe Magenta 1 u ofron opsion të ri VIDEO me të cilin do të mund të shikojnë pa kufi përmbajtje video nga Youtube, Netflix, HBO GO dhe MaxTV GO në smartfonin e tij, pa shpenzuar me këtë rast nga interneti celular i përfshirë në parapagesën. Opsioni VIDEO është për të gjithë ata që nuk mund ta ndahen nga hitet më të reja në Youtube kanalet e yjeve botërore të muzikës, ata që duan t’i ndjekin telenovelat më të shikuara në Netflix dhe…

Lexo më shumë..

‘Kompanitë që shesin mish të prishur, vazhdojnë të punojnë pa problem’

Deputeti nga PDK-ja, Andin Hoti në debatin parlamentar për mishin e prishur në Kuvend, ka thënë që kompanitë që u është gjetur mishi i prishur po vazhdojnë të operojnë pa problem në Kosovë raporton “Zëri.info”. “Kompanitë të cilat ju kanë gjetur mish të prishur dhe që shesin pa problem vazhdojnë të operojnë pa problem edhe më tutje, e kjo tregon fuqinë politike që kanë ato te ne. Me rastin e fundit dhe raste të tjera të ushqimit po dëmtohen rëndë edhe kompanitë të cilat punojnë ndershëm”, tha ai. Më këtë…

Lexo më shumë..